Covid-19 Hakkında Bilgilendirme
İncele
RANDEVU İSTE
Yeni randevu talebi
Alttaki alanları doldurun ve gönder butonuna basın. Randevu talebiniz ile ilgili en kısa sürede size ulaşacağız.
Aydınlatma ve Rıza Metni - Kullanım Koşullarını okudum, anladım ve kabul ediyorum.

Diş Kökü Kalbe Uzanıyor


Kalp hastalıklarının dünyada ciddi bir sorun olduğunu belirten uzmanlar zayıf ağız sağlığının sadece diş kayıplarına sebep olmadığını aynı zamanda kalbi olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

 

Yapılan araştırmalar neticesinde uzmanlar, diş eti hastalıkları ile kalp hastalıkları arasında sıkı bir ilişkinin var olduğunun bilimsel olduğunu söyledi. Kişilerin tercih ettiği yaşam biçimleri ile mevcut hastalıkları arasındaki ilişkiye dikkat çeken uzmanlar, vücutta bulunan negatif bakteri sayısı ne kadar az ise hastalık risklerinin de o kadar az olduğunu belirtti. Diş hekimi Metin Ayan, “Diş ve kalp sağlığı üzerinde rol oynayan bakteriler kişilerin yaşam biçimlerinden kaynaklanır. Dişeti hastalığı olan insanlar genellikle kötü sağlık alışkanlıklarına sahiptir. Sigara ve alkol kullanımı, kötü beslenme alışkanlığı ve hareketsiz bir yaşam kalp rahatsızlığının en güçlü tetikçileridir. Ayrıca, dişeti hastalığı olan birçok insan da diyabet hastalığı da görülür. Buda kalp hastalıklarında bir başka güçlü risk faktörüdür” diye konuştu.

 

Ağız içi enfeksiyonların dolaşım sistemi yoluyla vücuda yayılabileceğini belirten Ayan, basit yöntemler ile önlenebilecek sorunun kalp krizi ve felç gelişimine sebep olabilecek kronik iltihaplanmalara kadar ciddi boyutlara ulaşabileceğini vurguladı. Ayan, “Diş eti iltihabı diş etinde kızarıklık, şişlik, ağız ve diş temizliği esnasında kanama, diş eti üzerinde beyaz lekelenmeler ile kendini gösterir. Tedavisine dişler üzerindeki plak ve diş taşının uzaklaştırılması ile başlıyoruz. Bu dönem içerisinde önereceğimiz şekilde kişi de etkin ağız, diş bakımı ve temizliğini gerçekleştirerek bizimle işbirliği yaparsa dişetinde iltihaba sebep olan bakterilerin uzaklaştırılması kolaylıkla çözümlenir” dedi.

 

Diş eti hastalığını önleyerek kalp rahatsızlığı riskini azaltabileceğine dikkat çeken Metin Ayan, “Ağız ve diş sağlığı konusunda bebeklik döneminden başlayıp düzenli olarak diş hekimi kontrolünü aksatmamak ve yılda en az iki kez olmak üzere devam etmek büyük önem taşımaktadır. Ancak bu sayede ciddi diş ve dişeti hastalıkları erken dönemde teşhis edilebilir. Kontrollerin yanı sıra bireyin tüm yaşamı boyunca sağlıklı bir ağız-diş sağlığına sahip olabilmesi için, hekimi ile iş birliği yaparak ağız diş bakımına özen göstermeli, ağız bakımını öğretildiği şekilde doğru ve sürekli olarak uygulaması da önem arz eder” şeklinde konuştu.


Yayınlanma: 16/02/2017

Bu sayfadaki bilgiler size yeteri kadar yararlı oldu mu?
0541 241 94 90