Covid-19 Hakkında Bilgilendirme
İncele
RANDEVU İSTE
Yeni randevu talebi
Alttaki alanları doldurun ve gönder butonuna basın. Randevu talebiniz ile ilgili en kısa sürede size ulaşacağız.
Aydınlatma ve Rıza Metni - Kullanım Koşullarını okudum, anladım ve kabul ediyorum.

Ağzınızın Kokması Birçok Hastalığın Habercisi Olabilir


Ağız kokusuna diş ve diş etlerinin yanı sıra vücuttaki herhangi bir hastalığında sebep olabileceğini belirten uzmanlar, kokunun hafife alınacak bir sıkıntı olmadığını söyledi. 

 

Ağız kokusunun yaygın görülen bir sıkıntı olduğunu belirten uzmanlar, kişilerin konuyu çözmek için değil bastırmak için daha fazla para harcadığına dikkat çekti. Ağız kokusunun kişi için aynı zamanda sosyal bir incinme ile beraberinde psikolojik problemleri de getirdiğini belirten uzmanlar, ufak ayrıntılarla bunun giderilebileceğine dikkat çekti. Diş Hekimi Metin Ayan, “İleri boyutta sosyal ilişkileri olumsuz etkileyen ağız kokusunun ihmal edilmemesi gerekir. Ağız hijyeni ve düzenli diş temizliği de bu süreçte çok önemlidir” dedi.

 

Ağız kokusunun başlıca sebeplerini sıralayan Ayan, “Dişler de çürük, dilde ve ağız içinde herhangi bir lezyon veya iyileşmeyen bir yara olup olmadığına bakarız. Varsa tedavi uygulanır. Diş çürükleri, diş eti iltihapları ağız kokusunun önemli nedenlerindendir. Ağız içindeki eskimiş köprü ve diş protezleri zamanla gıda birikmesine yol açacağından yine kötü kokulara sebep olabilir. Ağız kokusu ile mücadelede dişler, diş etleri ve ağız içi hijyen ilk aşamadır. Aynı zamanda bol su tüketimi de önem arz etmektedir. ” dedi.

 

“AĞIZ KOKUSU, BAŞKA HASTALIKLARINDA HABERCİSİ OLABİLİR”

 

Ağız kokusuna diş ve diş etlerinin yanı sıra vücuttaki herhangi bir hastalığında neden olabileceğini belirten Ayan, “Ağız kokusunun sebebi ciddi bir hastalığın habercisi olabilir. Ağız içi kötü konunun yalnızca ağız ve diş hijyeni ile ilgisi olmayabilir. Günde en az iki kere diş fırçalanması yapılmalı ve yılda 2 kere diş hekimine giderek ağız ve diş sağlığı ihmal edilmemelidir. Çürük dişler kadar kronik solunum yolu rahatsızlığı ve astım hastalığı da kötü kokuya sebep olabilir. Ağız kokusu, sinüs, bademcik ve akciğer kaynaklı enfeksiyonların, şeker hastalığının, böbrek ve karaciğer yetmezliğinin, metabolizma bozukluklarının habercisi olabilir” dedi.


Yayınlanma: 14/09/2015

Bu sayfadaki bilgiler size yeteri kadar yararlı oldu mu?
0541 241 94 90