Kadınlar ve erkeklerde yaygın görülen bir sorundur; göz altı morlukları. Dışarıdan bakıldığında kişiyi olduğundan yaşlı, yorgun, bitkin, uykusuz, sağlıksız gösteren göz altı morluklarının çeşitli sebepleri vardır. Göz çevresi cilt dokusu vücudumuzun en ince derisidir. Burun tıkanıklığı nedeniyle göz altı damarları genişler ve deri de ince olduğundan göz altı morluğu şeklinde yansır. Yaşlanmaya bağlı olarak deri elastikiyetini kaybeder ve gözyaşı kanalı belirginleşir; bu da göz altı morluğu nedenlerinden biridir. Güneş ışınları, alerjik ve atopik egzama vb. çevresel ve genetik etkenler göz çevresinden renklenme artışına sebebiyet verebilir. Kötü beslenme, alkol - sigara kullanımı, yoğun makyaj, az su tüketimi, aşırı tuz tüketimi, uykusuzluk, kitap - bilgisayar vb ile göz yorgunluğu diğer göz altı morluğu sebepleri arasında sayılabilir. Göz altı morluklarının tedavisi için pek çok farklı yöntem önerilebilir.
Göz altı morluğunda başlıca tedavi yöntemleri…
Fraksiyonel Radyofrekans (Altın iğne) Tedavisi: Gücü hayli fazla olan radyofrekans enerjisinin, bir bütün olarak değil de, fraksiyonel teknoloji sayesinde küçük noktasal alanlara dağıtılarak cilt altı doku ve cilt yüzeyi uyarılır. Uygulama “Termal Yeniden Yapılandırma” sağlayarak kollajenin ve elastik diğer bağ dokusu liflerinin üretilmesini tetikler. Lifting, ciltteki ton farklılıkları, lekeler ve ince kırışıklıkların tedavisini mümkün kılar.
Işık Dolgusu ile Tedavi: Işık dolgusu; mezoterapi ve dolgu özelliğini bir arada bulunduran, cilde aydınlık ve parlak bir görünüm sağlayan bir dolgu türüdür.
Mezolift Terapisi: Cilt yenileme stimülatörü kullanılarak uygulanan antiaging mezoterapisi ile ciltteki matlık ve ton farklılıklarını seanslar ilerledikçe azaltır.
Lazer Tedavileri: Ciltteki lekeleri ve damarlanmayı azaltan ve derinin kollajenini artıran lazer uygulamaları göz altı morluğunda da kullanılabilmektedir.
Kimyasal Peeling: Kimyasal peeling renk düzeltici ve cilt yenileyici etkisi nedeniyle göz altı morlukları tedavisinde bir seçenek olabilir.