Covid-19 Hakkında Bilgilendirme
İncele
RANDEVU İSTE
Yeni randevu talebi
Alttaki alanları doldurun ve gönder butonuna basın. Randevu talebiniz ile ilgili en kısa sürede size ulaşacağız.
Aydınlatma ve Rıza Metni - Kullanım Koşullarını okudum, anladım ve kabul ediyorum.

Ramazan Ayında Ağız ve Diş Sağlığınızı Koruyun!


Kişilerin tercih ettiği yaşam biçimleri ile mevcut hastalıkları arasında sağlam bir ilişki vardır. Bu tezden hareketle vücutta bulunan negatif bakteri sayısı ne kadar az ise hastalık riskleri de o kadar azdır demek yanlış olmayacaktır. Genel ağız hijyeni; hem diş ve diş eti sağlığı için hem de genel vücut sağlığı için önemli gerekliliklerden biridir. Alınacak basit tedbirler ile ağız içi enfeksiyonların dolaşım sistemi ile vücuda yayılması kolaylıkla önlenebilir.

 

Hayatın her anında dikkat edilmesi gereken ağız ve diş sağlığı ramazan ayı içinde çok daha büyük önem kazanmaktadır. Temel olarak diş fırçalamanın aksatılması halinde sahurdan iftara geçen uzun süre içinde bakteriler ağızda kolayca üreme imkânı bulur. Bu durum; kötü ağız kokusu ve diş çürüklerini arttırabilir. Bu yıl iftar ve sahur arasında 17 saati aşkın bir süre oruç hali söz konusu. İftar ve sahurdan sonra dişler mutlaka fırçalanmalı ve bu işlem diğer zamanlara nazaran daha da özenli yapılmalıdır. Diş temizliği sırasında dil ve diş eti yüzeyi de fırça yardımıyla iyice temizlenmelidir. Genel ağız hijyeni için, gargara, sprey gibi antiseptikler kullanılmalı; bunlar yok ise mutlaka tuzlu su ile gargara yapılmalıdır.

 

Oruçlu iken ağız kokusu en sık karşılaşılan yakınmalar arasındadır. Ağız içi hijyen; kötü konunun önlenebilmesi için temel aşamadır.  Oruçluyken diş fırçalamanın aslında oruç hali için hiçbir mahsur oluşturmadığı din adamları tarafından defalarca onaylandı. Her şeyden önce diş fırçalamak vücudu besleyen bir durum değil. Oruçluyken diş macununu yutmamak kaydıyla diş fırçalamanın bir mahsuru yok. Yine de yok risk almak istemiyorum diyorsanız, sahur ve iftar sonrasında mutlaka tam ağız hijyeni sağlayacak temizleme işlemi gerçekleştirilmelidir. Ramazan orucunun sıcak yaz günlerine denk gelmesi soğuk içecek ihtiyacını artırmaktadır. Fakat bilinmeyen ince bir detayı paylaşmak gerekirse, soğuk içecekler ağız kokusunu artırır. Çok sıcak veya soğuk yemeklerin hızlı bir şekilde yenmesi, dişlere ve diş etlerine zarar vereceği için bu noktaya da ayrıca dikkat edilmelidir. Ağız kokusunu önlemek için ramazan ayında sahur ve iftar vaktinden sonra bol su tüketimi de önem arz etmektedir.


Yayınlanma: 30/05/2017

Bu sayfadaki bilgiler size yeteri kadar yararlı oldu mu?
0541 241 94 90