Covid-19 Hakkında Bilgilendirme
İncele
RANDEVU İSTE
Yeni randevu talebi
Alttaki alanları doldurun ve gönder butonuna basın. Randevu talebiniz ile ilgili en kısa sürede size ulaşacağız.
Aydınlatma ve Rıza Metni - Kullanım Koşullarını okudum, anladım ve kabul ediyorum.
Ortognatik Cerrahi

Ortognatik Cerrahi


Dişlerden ve çene yapısından kaynaklanan ağız kapanma sorunları, Çene eklemi hastalıkları ve cerrahisi bu cerrahi dalının alanı içerisine girmektedir.

Ortognatik Cerrahi, alt ve üst çene birbirine tam olarak oturmadığında ve/ veya dişlerin ağız kapalı pozisyonda birbirleri ile yanlış uyumu durumlarında düzeltmek amaçlı yapılan cerrahi uygulamalardır. Ortognatik cerrahi iki aşamadan oluşur. Ortodontik tedavide dişlerdeki düzensizlikler giderilmekte ve düzeltici cerrahi ise yanlış konumlanmış çeneleri yeniden yapılandırmaktadır.

Bu kombine tedavi protokolü ile yüzün görünümü düzeldiği gibi dişler doğru kapanma pozisyonuna gelerek uygun fonksiyon kazanmaktadırlar.

Ortognatik Cerrahi‘den dişleri uygun kapanma göstermeyen veya çene pozisyonları yanlış olan kişiler fayda görebilirler. Çenelerin gelişimi dereceli bir aşama gösterse de bazı durumlar da alt ve üst çenenin gelişimi farklı hızlarda olabilmektedir. Bunun sonucunda kişinin çiğneme fonksiyonu, konuşması, ağız sağlığı ve yüz şekli etkilenmektedir. Çene yaralanmaları ve doğum anomalileri de çenelerin kapanma pozisyonunu etkilemektedir. Ortodontik tedavi yalnız başına sadece dişlerin konumunu düzeltmektedir. Ancak çenelerin pozisyonu da değiştirilmek isteniyor ise ortognatik cerrahi mutlaka gerekecektir.Ortognatik cerrahi planlanan hastada değerlendirilmesi gereken durumlar aşağıda belirtilmiştir.

Çiğneme, ısırma ve yutma fonksiyonlarında yaşanan güçlükler, Konuşma problemleri, Kronik çene ve çene eklemi ağrıları, Çenenin kapalı pozisyonunda dişlerin ön tarafta birbiri ile örtüşmemesi, Öne çıkık çenenin varlığı, Solunum problemleri.

Bunlardan bazıları doğumda var olabildiği gibi herediter (genetik) veya çevresel etkenler veya yüze yönelik travma nedeniyle doğum sonrası dönemde kazanılmış problemler halinde görülebilir. Herhangi bir tedavi başlatılmadan önce hastanın kafa grafileri incelenip detaylı bir konsültasyon yapılacaktır. Tedavi öncesi konsültasyon sürecinde, hastanın tedavisi hakkında kafasına takılan tüm soruları hekimleri ile paylaşması gereklidir. Tedavi hakkında detaylı olarak bilgilendirilen hasta hekimleri (diş hekimi, ortodontist ve plastik cerrah) ile beraber tedavinin nasıl yönlendirileceği konusunda karar verecektir.

Ortognatik Cerrahi için Sık Sorulanlar

Ortognatik cerrahide uygulanan teknolojik gelişmeler nelerdir?
Plastik cerrah modern teknikler ve üç boyutlu modeller kullanarak size cerrahi tedavinizin nasıl yapılacağını gösterecektir. Karşılaştırmalı kafa grafileri ve diğer görüntülenme yöntemlerini kullanarak operasyon sonrasında dişlerinizin nasıl kapanacağını ve yenilenecek yüz ifadeniz hakkında size görsel sunu yapacak ve kafanızda yeni görünümünüzün oluşmasını sağlayacaktır. Böylece cerrahi girişim sürecini, bu uzun tedavi protokolünü ve bu tedaviden elde edeceğiniz kazanımları anlamanıza yardımcı olacaktır.

Bu sayfadaki bilgiler size yeteri kadar yararlı oldu mu?

Güncelleme: 14/09/2015

0541 241 94 90