Kadın ve ya erkek fark etmez, özellikle görünümüne özen gösterenler istenmeyen tüylerinden kurtulmanın yollarını aramakta. Günümüzde istenmeyen tüylerden kurtulmanın bir yolu da; lazer epilasyondur. İstenmeyen tüylerin yok edilmesinde kullanılan klasik yöntemler acı vermenin ötesinde kısa süreli sonuç sağlamaktadır. Lazer epilasyon ise sunmuş olduğu çözüm sayesinde tercih edilen epilasyon yöntemlerinden biri haline gelmiştir.
Bursa'daki kliniğimizde Tarama Diode, Alexandrite, NDYag, IPL ve UPL lazer epilasyon cihazları kullanılmaktadır. Vücut bölgesi, cilt tipi, cilt rengi, kıl yapısı farklılıklarında uygun olan cihaz ile uygun dozda işlem yapılmaktadır. Lazer epilasyon ile vücut bölgesi, cilt tipi, cilt rengi, kıl yapısı ve hormonal bileşenlere bağlı olarak %70-95 başarıyla ortalama 6–8 seansta optimal sonuçlar alınabilmektedir.
Önemli bir not: Yasal koşulların değişimi ile güzellik merkezleri ve salonlarında lazer epilasyon yasaklanmıştır. Bu uygulama dal merkezleri, tıp merkezleri, poliklinik ve hastane bünyesinde yapılabilecektir.
Tarama Diode Lazer
Tarama Diode Lazer hastanın kıl ve cilt yapısına göre uygun programı belirler ayrıca uzman manuel ayar ile de uygulama yapabilmektedir. Tüm cilt tiplerinde ve kıl yapısında Tarama diode ile uygulama yapılabilmektedir. Yüzeyde ince kıllarda, kalın kıllarda ve en önemlisi batık kıllarda da etki gösterir. Soğuk hava aparatı ile hasta konforu ön plandadır.Hızlı bir sistem ile çalışır. Örneğin diğer lazer sistemleri’nin 150 dk içerisinde yaptığı tüm vücut uygulaması Tarama Diode Lazer ile 30 dk. içerisinde gerçekleşir. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
Alexandrite Lazer
Çok koyu olmayan ten rengi ve koyu renk tüylerde kullanılabilecek çalışma prensibine sahiptir. Tüylerin işlem sonrası yüzeyden hemen uzaklaşması önemli kolaylık sağlar. Cihazının yüksek soğutucu sistemi sayesinde acı duyulmaz. Lazer ışını doğrudan kıl köküne ulaşarak iyi sonuçlar verir.
ND-YAG Lazer
Dalga boyu en uzun olan epilasyon lazeridir. Lazer hem doğrudan kıl köküne etki etmekte ve hem de kılın çevresinde bulunan perifollüküler damar ağını hedef alarak kıl kökünün beslenmesini engellemektedir. Böylece her türlü kıl ve cilt tipine her mevsimde etkili olabilmektedir. Cihazının yüksek soğutucu sistemi sayesinde acı duyulmaz.
IPL
IPL yoğun ışık atış prensibi ile çalışır. Daha çok açık tenli kişilerde ve açık renkli, ince tüylerde sonuç sağlar.
Lazer Epilasyon için Sık Sorulanlar
Lazer epilasyon yaptırmadan önce ne yapılmalıdır?
Mümkünse en az bir ay öncesine kadar ağda, epilasyon gibi kılları kökündan alma gibi işlemler yapılmamış olmalıdır. En az bir ay içerisinde solaryum ve güneş banyosu yapılmamış olması tercih edilir. Tedaviden 1 gün önce bölgenin uygun bir şekilde traş edilmesi yeterlidir. Lazer epilasyon işlemi sonrası kıl kökü 65 C ye kadar ısınır ve tahrip olur. Bu sayede kıl üretemez hale gelir.
Lazer epilasyon yaptırdıktan sonra ne yapılmalıdır?
Lazer epilasyon sonrası hafiften koyu renge kadar değişen kırmızılık ve kıl etrafında şişkinlik oluşur. Bu reaksiyon çoğunlukla 1-2 saatte kaybolur. Kliniğimizde bu reaksiyon için gerekli soğutma işlemi yapılmaktadır. Uygulama yapılan bölgenin en az bir hafta güneşe maruz kalmaması gerekmektedir. Lazer epilasyon uygulaması yapılan bölgelerde iki seans arasında tüyler ağda, epilasyon aleti vb. gibi yöntemlerle alınmamalıdır.
Lazer epilasyonda %100 garanti verilebilir mi?
Hayır. Böyle bir garanti vermek hem imkânsız hem de doğru değildir. Birçok faktör sonucu etkilemektedir. Bir kısım hasta grubu vardır ki bunların oranı %5 civarındadır ve hiçbir lazer cihazından etkilenmez. Geriye kalan %95′ lik grubun yarısında tüm kıllar tamamen epilasyondan etkilenirken, diğer yarısında ise ancak %80 oranında sonuç alınabilir.
Hormonal problem yaşayan kişilerde lazer epilasyon etki sağlar mı?
Böyle durumlarda bir yandan mevcut kıllar için lazer epilasyona devam edilirken diğer yandan bir endokrinoloji ve/veya bir jinekoloji uzmanının kontrolünde tetkik ve tedavinin sürdürülmesi şarttır. Hormonal problem çözümlenmezse yeniden kıllanma olasılığı yüksektir.
Gebelikte ve emzirme döneminde lazer epilasyon yapılır mı ?
Gebelik dönemi içerisinde lazer epilasyon uygulamanın klinik olarak güvenli olduğuna dair çalışmalar bulunmamaktadır. Fetüs üzerinde etkisi tam olarak bilinmediği için bu dönemde lazer epilasyon uygulaması yapılmaz. Emzirme döneminde ise lazer epilasyon uygulaması yapılmasında sakınca yoktur.
Lazer Epilasyon Ne Kadar Güvenlidir? Yan Etkisi Var Mıdır?
Lazer yıllardır tıbbın çeşitli dallarında güvenle kullanılmaktadır. Epilasyon amacıyla son 15-20 yıldır yaygın olarak kullanılmaktadır. Lazer epilasyonda önemli olan kullanıcının eğitimli ve bilinçli olmasıdır. Bunun yanında doğru dozlarda ve doğru cilt ve kıl yapısında uygulandığında yan etki görülme olasılığı önemli ölçüde azalır.
Lazer Epilasyon için Fiyat İste
Bu sayfadaki bilgiler size yeteri kadar yararlı oldu mu?
Güncelleme: 14/09/2015