Cinsiyet gözetmeksizin her yaş grubuna ve/veya hem koyu hem de açık tenli kişilere lazerle kılcal damar tedavisi uygulanabilir. Bu tedavinin uzman doktorlar tarafından uygun görülmesi halinde yapılmasında bir sakınca yoktur.Kanama bozukluğu, epilepsi hastaları, kalp pili taşıyan hastalar ve gebelere uygulama yapılmaz.
Kılcal Damar Tedavisi için Sık Sorulanlar
Lazerle kılcal damar tedavisi ne sıklıkla yapılmalıdır?
Genellikle 1-6 seans arasında uygulanmalıdır. İki seans arası ortalama 4-6 haftadır. Bununla beraber seans sayısı uygulama yapılan kılcal damarların adedi, rengi ve alanın büyüklüğüne göre değişebilir.
Lazerle tedavi ne kadar zaman alır?
Tedavi uygulama süresi genellikle 5 dk ile 25 dk arasında değişir.
Lazerle kılcal damar tedavisinin yan etkileri var mıdır?
Lazerle kılcal damar tedavisi sonrasında normal hayata hemen dönülebilir. Ağrı, genellikle yok denecek kadar azdır. Lazerle uygulama yapılan alanlarda 1-2 gün içinde geçecek hafif kabarma ve kızarıklık görülebilir. Lazerle bu uygulama yapıldıktan sonra mümkün olduğunca güneşten korunmalıdır ve işlem yapılan bölgelere yüksek faktörlü güneş koruyucu kremler sürülmelidir.
Lazerle hangi bölgelerdeki damarlar tedavi edilebilir?
Lazer tedavisi özellikle ince kılcal damar tipindeki damarlarda başarıyla uygulanır. Bu tedavi ayrıca yüz bölgesinde, yanaklarda ve burun kenarında bulunan damar çatlamalarına ve vücutta ki kırmızı renkli benlere de uygulanabilir. Bu tedavi ayrıca doğumla oluşan damarsal kırmızı lekelerde, yüz bölgesindeki damar çatlamalarına bağlı oluşan kızarıklıklarda ve hemangiomlarda uygulanabilen etkili bir tedavi yöntemidir.